Logga in
För Boende i Hållsta

Grannsamverkan Hållsta Samfällighet

Grannsamverkan i Sverige

Över hela Sverige arbetar organisationen Samverkan mot brott (SAMBO) genom konceptet Grannsamverkan för att göra bostadsområden mindre attraktiva för brottslig verksamhet. Det sker genom ökad uppmärksamhet från de boende i området samt kunskap om hur man skyddar sig, vilket avskräcker och försvårar för tjuven. Målet är att minska brottsligheten och öka tryggheten och därmed också trivseln i bostadsområden.

Samverkan mot brott består av Polisen, Brottsförebyggande rådet, Sveriges Kommuner och Landsting, SSF Stöldskyddsföreningen, Trygg Hansa, Folksam, If, Länsförsäkringar, Dina Försäkringar, Moderna Försäkringar, ICA Försäkring, Villaägarna, Hyresgästföreningen och Riksbyggen som alla verkar för att skapa ett tryggare boende.

En utvärdering som SAMBO genomfört visar att Grannsamverkan gör stor skillnad, med en genomsnittlig minskning av inbrott med 36 % i Grannsamverkansområden jämfört med 8 % i kontrollområden.

Läs gärna om Grannsamverkan här. Länka till https://samverkanmotbrott.se.

SAMBO har tagit fram ett antal filmer som berättar om Grannsamverkan och hur det fungerar, och ger tips på förebyggande åtgärder. Här ser du filmerna. Länka till https://samverkanmotbrott.se/informationsfilmer-svenska/

Grannsamverkan inom Lokalpolisområde Nyköping: Gnesta, Nyköping, Oxelösund och Trosa.

Under året skickar Lokalpolisområde Nyköping ut ett nyhetsbrev med information om brottsstatistik inom de kommuner som ingår i området, samt värdefulla tips för invånare.

Grannsamverkan i Hållsta

Även Hållsta är engagerat i Grannsamverkan. Ansvarigt huvudkontaktombud är Margareta Bergdahl, Meteorvägen 9.

Genom att vara uppmärksam på obehöriga bilar hjälps vi åt att hålla Hållsta tryggt. Genom att exempelvis slänga sopor på rätt platser håller vi det snyggt. Gemensamt ser vi till att Hållsta fortsätter att vara det fina område det är.

Om du ser ett pågående brott - ring 112! Vid anmälan av ett mindre brådskande eller redan begånget brott, ring 114 14. Du kan även kontakta Polisen via mejl till registrator.ost@polisen.se.

Polisen finns på poliskontoret i Gnesta på:

Tisdagar - kl 10.00 - 12.00 och 13.00 - 17.00. Vår närpolis är alltid behjälplig om man hör av sig. De finns på Facebook, Polisen Gnesta: https://www.facebook.com/polisenignesta/

Till sist, visste du att vissa försäkringsbolag ger rabatt på villaförsäkringen, t.ex. Länsförsäkringar, i områden som är del av Grannsamverkan? Då måste man aktivt meddela att man deltar i Grannsamverkan.

Vi värnar om vårt Hållsta och för att bevara det tryggt och snyggt är det bra att alla håller ögonen öppna och rapporterar eventuella händelser. Vill ni veta mera eller ha mer information går det bra att höra av sig till mig.

Hälsningar,

Margareta Bergdahl som nås på 070-683 23 21 och miomaggs@gmail.com

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.